VÄLKOMMEN TILL

Uppfödning av Landseer & Tibetansk Spaniel

Landgold Kennel använder Doggys foder sedan 10 år och alla våra hundar är försäkrade hos Folksam!

Landseer hör idag till en av de mycket sällsynta och okända hundraserna, men så har det inte alltid varit. För ungefär 200 år sedan kom de första exemplaren av dessa mäktiga, svartvita hundar till Europa från New Foundland vid Canadas kust. 

Fiskare från England och Frankrike som under sommaren uppsökte de rika fiskeställen vid New Foundland, stötte på dessa hundar på ön. På grund av hundarnas tilltalande yttre tog de ibland, och efterhand allt oftare, med några hem. 

Läs mer om historien bakom rasen Landseer

"Den som är beredd och i stånd till att ta en landseer som familjemedlem kan inte önska sig en bättre vän"

Tibetansk Spaniel kommer ursprungligen från Tibet, där de lär ha funnits sedan urminnes tider. Det sägs att de var munkarnas speciella skyddslingar. Från de höga klostermurarna höll de uppsikt över nejden och varslade klosterinnevånarna när någon eller något närmade sig. 

Under kulturrevolutionen i Kina som även som även drabbade Tibet hårt, förstördes stora mängder kloster och därmed höll rasen på att utplånas i sin ursprungliga miljö. Rasen kom till Europa, England, under slutet av 1800-talet och då ofta som gåvor.

Läs mer om historien bakom rasen Tibetansk Spaniel


PERNILLA LINDGREN: "JAG HAR HAFT HUND HELA MITT LIV"

"Det började med en tax som mina föräldrar hade när jag var liten, hon hette Topsy och vi hade en speciell och nära relation till varandra. Det har berättats att hon fick utstå hårda nypor från mig men detta till trots var hon alltid godmodig och vaktade mig från allt ont i livet. "