Hur allt började...

Jag har haft hund i hela mitt liv. Det började med en tax som mina föräldrar hade när jag var liten, hon hette Topsy och vi hade en speciell och nära relation till varandra.

Det har berättats att hon fick utstå hårda nypor från mig men detta till trots var hon alltid godmodig och vaktade mig från allt ont i livet.  


Sedan kom Dino in i våra liv, han var en Golden Retriever som var världens snällaste och goaste kompis. Han blev 13 år och gick bort i juli-92. Jag sörjde honom jättemycket och det fanns liksom ingen som honom! Han var starten till mitt eget hund liv.

Men det har kommit andra hundar i mitt liv och de har varit mig lika kära och förlusterna är också lika hårda som de vore första gången när en älskad hund får gå till sista vilan. Man vänjer sig aldrig vid en älskade hunds sista färd och vad som skall komma efteråt i tårar och sorg, men jag är tacksam för att jag får vara med och lära känna de hundar vi har, skratta ihop, gråta ihop och veta att den dagen en hund inte kan vara med längre hos oss, har vi gjort ALLT för att ha ett suveränt liv tillsammans!

Jag är född 1973, är gift med min man Mats och vi har i vår familj sammanlagt 8 barn när vi lägger ihop dina, mina och våra gemensamma! Just nu bor 3 av barnen hemma hos oss och det är Robin, Linus och Oliver.

Ja nu är ju Robin inget barn, han är ju min medarbetare på kenneln och vår stjärna! När den grabben ställer hund, ja då står min tid stilla utav beundran vad han kan göra med våra hundar!

Jag och min man har ett dansband som heter Ninnas Orkester som vi spelar med i om helgerna i hobby verksamhet!

På fritiden älskar jag att gå promenader med hundarna och lägger ned mycket tid på att alla mina hundar skall ha det bra. Har man kennel och är så intresserad som jag är utav hundar så blir det enbart hundar på fritiden.

I familjen är vi väldigt intresserade av utställning och mina hundar älskar att åka på utställningar och bruks samt att få börja träna i vatten. Förhoppningsvis skall det fortsätta och vi skall ha kul tillsammans jag och hundarna. Men är det så att jag märker att det inte är något för mina hundar skall de inte behöva utstå det för att matte tycker att det är kul!

Min man är också uppfödd med hundar och har mycket erfarenhet som han delar med sig när jag går bet och så har jag ju mina duktiga vänner och min storebror Peter Nilsson i Uddevalla som är en duktig hundinstruktör som hjälper mig med goda råd! Han har även en kennel så han är också insatt i dessa regler och lagar vi har!

Min stora passion i livet är ju som ni förstår hundarna och med kennel är det kvalitet före kvantitet och jag kommer alltid att hålla den regeln. Mina hundar, valpar och valpköpare är viktiga för mig! Jag anordnar även valpträffar och finns där för mina valpköpare 24h/dygn, så länge de vill och behöver min hjälp. 

Jag har praktikanter som kommer till min gård från Real Gymnasiumet i Malmö som läser Hund och Inriktning djur ca 25h/v.

I min uppfödning har jag utbildat en ID hund, vatten, lydnad samt rallylydnadsmästare. En är utbildad diabeteshund samt en har jobbat som lik- och sökhund i USA.


Mitt främsta mål är att föda upp Landseer som den perfekta allround hunden.

För Landseer har allt som en hund skall ha både mentalt och kroppsligt för att kunna vara en:

● Sällskapshund
● Familjehund
● Arbetshund i vatten, lydnad, spår, pedagogisk hund etc.

Jag har exporterat hundar till Grekland, Usa, Danmark, Norge och Holland.

Värdegrund

● Passion
● Ärlighet
● Trygghet
● Kvalitet före kvantitet
● Fokus på val av rätt köpare

Intresseanmälan

Är ni intresserade av att sätta upp er på valplistan. Hör av er då till mig, Pernilla Lindgren
 
774lindgren@gmail.com   
073-411 84 62
Om oss

Landgold Kennel är den lilla kenneln från Trelleborg som föder upp friska & sunda rastypiska landseer.

Följ oss
Kontakt
Robin Lindgren
Tel: +46 (0) 70-849 41 35Kennelkompis
Faniloharoos

    No Code Website Builder